Shared Flashcard Set

Details

Tehnologii de prelucrare
Art - Design
8
Art/Design
Undergraduate 1
02/03/2011

Additional Art/Design Flashcards

 


 

Cards

Term

Calandrarea

Definition

Este o tehnologie de fabriare a foilor ,a placilor sau a filmelor prin laminarea unui material termoplastic intre mai multi cilindri paraleli constituiti intr-o masina ce se numeste calandru. 

Term

Calandrere se pot grupa in 3  mari categorii

Definition

calandrere de producti : sunt utilizate pt fabricarea foilor a filmerol si a placilor elastice formate totate din materiale termoplastic adidivat.

-calandre de netezire: ele sunt destinate finisarii foilor sau a placilor extrudate sau     co-extrudate printr-o filiera plata.

-calandrele usoare:ele sunt folosite de obicei in placare respectiv in aplicarea foii de material plastic pe diverse tipuri de suport.

Term
Malaxarea
Definition
inseman amestecarea cat mai omogena a materialului plastic cu plastifiant cu stabilizator cu materiale de umplutura si cu colorant la cald
Term

Arhitectura calandrelor

Definition

Masina se compune dintr-un batin (schelet)foarte robust care are in componenta paliere pentru 3 pana la 6 cilindrii plasati orizontal.

Intre primii 2 cilindrii materialul este antrenat,strivit si aplatizat,functie de jocul dintre ei.Cilindrii care urmeaza primilor 2 ,se invart cu viteze mai mari dar egale.Acesti cilindrii dau o buna intindere si o buna orientare filmului calandrat.

Calandrele moderne au cilindrii dispusi in forma literei Z sau s ceea ce duce la miscarea inaltimii lor si cresc suprafata activa a cilindriilor.

Term

Calandrele de netezire:

Definition

Sunt mai usoare decat cele de productie se compun din 3  cilindrii ce au o configuratie verticala,iar arhitectura lor este acomodata la extruderele cu cap plat.

In cazul placilor de polistiren ,ABS sau PP inguste si cu grosime mica,intrarea in calandre se face in partea superioara.Configuratia inclinata a calandrului este recomandata pentru placile groase si transparente,iar calandrele orizontale sunt indicate pentru netezirea foilor subtiri.(foi de pet)

Term

Incalzirea calandrului:

Definition

Calandrele se incalzesc in functie de materialului folosit la temperaturi cumprinse intre 150-160 grade cels.ca si agent de incalzire utilizam aburul ,apa calda,uleiuri speciale si rezistentele electrice.

Term

Cilindrii:

Definition

Sunt construiti din fonta din otel si sunt polizati la exterior incat suprafata  lor sa fie foarte fina.

Cilindrii la interior sunt prevazuti cu o cavitate sau canale necesare pt incalzire.Se incalzesc ce vapori de apa sub presiune,cu rezistente electrice sau combinat.Cea mai buna incalzire este facuta de apa calda care circula prin canale plasate aproape de suprafata cilindrilor.

Supporting users have an ad free experience!