Shared Flashcard Set

Details

Fitxes Geografia 3ESO
Fitxes Paula Núñez.
5
Geography
9th Grade
03/02/2018

Additional Geography Flashcards

 


 

Cards

Term

FITXA TEXTUAL

 

L'ozó és un gas present a l' atmosfera. És fonamental per a la nostra vida ja que absorbeix  el 90% de la radiació ultraviolada procedent del Sol, que és nociva per la salut.

De manera natural, la capa d' ozó és menys gruixada a les zones polars durant la tardor i l' hivern i recupera la gruixa durant la primavera i l'estiu. 

Definition
Term

FITXA PARAFRISIS

 

El paisatge natural és aquell que no ha estat modificat per l' ésser humà. És la relació entre la fauna,temps i paisatge. Al nostre arxipèlag de cada vegada hi ha menys zones, ja que en són molt poques les zones que no están poblades o que no han estat transformades per el éssers humans.

Definition
Term

FITXA RESUM

A Espanya hi ha climes i paisatges diferents:

 

CLIMA-OCEÀNIC: Façana nord peninsular, temperatures moderades i precipitacions abundants.

CLIMA-MEDITERRANI: Ocupa la resta de la peninsula, les Illes Balears i Ceuta i Melilla. Hi ha una caracteristica entre els tres subtipus: la sequera comuna. Els tres subtipus que hi ha són el sec, de litoral i d' interior.

CLIMA-SUBTROPICAL: El trobam a les Canàries. Les temperaturs són suaus tot l'any  i les escasses precipitacions es concentren a l'hivern i varien segons l'altitud.

CLIMA- MUNTANYÓS: Domina als cims de les serralades més altes. Els hiverns són llargs i molt freds; els estius curts i frescos; les precipitacions són abundants, de vegades en forma de neu.

 

 

 

Definition
Term

FITXA DE DADES

 

Incendis per comunitats autònomes:

· Galicia, 42,29%

·Castella i Lleó, 11,26%

·Astúries, 10,31%

·Andalusia,5,675

· Extremadura,6,17%

·Castella- La Manxa, 5,15%

·Altres, 19,21 %

 

Definition
Term

FITXA DE COMPARACIONS

 

DESFORESTACIÓ I PÈRDUA DE BIODIVERSITAT:

La desforestació és quan es perd superfície forestal a causa de la activitat humana, encara que hi ha persones que creuen la de desforestació és una causa de la pèrdua de biodiversitat és a l' inrevés. Així com la pèrdua de biodivesitat és una causa la degradació del sól també n'és una.

Definition
Supporting users have an ad free experience!